۱۰ راز بک پکینگ حرفه ای با بهترین کوله پشتی های ایرانگردی و جهانگردی
آنچه در این مقاله می خوانید...
Toggle۱۰ راز بک پکینگ حرفه ای با بهترین کوله پشتی های ایرانگردی و جهانگردی
حتماً در میان گردشگران ایرانی و خارجی افرادی را دیدهاید که با یک کوله پشتی طبیعت گردی به دل طبیعت میزنند و به تنهایی یا در گروههای کوچک به ماجراجویی میپردازند. این نوع سفل که به بک پکینگ هم معروف است، سختیها و آسانیهای خاص خود را دارد؛ اما بیشتر افرادی که آن را تجربه میکنند خاطرات خوشایند و ماندگاری را به ثبت میرسانند. سهولت چنین سفری به همراه حفظ امنیت و کنترل هزینهها نیازمند آشنایی با مقدمات آن است. مثلاً شما باید بدانید برای سفرتان یک کوله طبیعت گردی کوچک مناسبتر است یا یک کوله کمپ با ابعاد بزرگ و جادار. کدام یک از وسایل طبیعت گردی را باید با خود به همراه ببرید و در چه مکانهایی میتوانید اتراق کنید. در این مطلب از سایت کیفچه به اسرار مهم کوله پشت گردی میپردازیم.
برای دیدن و خرید انواع کوله پشتی با ظرفیت های گوناگون و برندهای مختلف از این لینک استفاده کنید:
انواع کوله پشتی طبیعت گردی
شاید نخستین گام در برنامهریزی برای این سفر، انتخاب بهترین کوله پشتی طبیعت گردی بر اساس نیاز و هدف کاربر باشد. انواع مختلفی از کیف و کولههای مخصوص طبیعتگردی در بازار یافت میشود که هر کدام ویژگیها و خصوصیات منحصربهفرد خود را دارند. از کیف دوشی طبیعت گردی گرفته تا یک کوله پشتی فنی را میتوان برای این منظور خریداری کرد، اما لزوماً همه این مدلها برای تمام گردشگران مناسب نیستند. گاهی کولههای کوچک و معمولی کار شما را راه میاندازند و گاهی نیاز به کولهپشتیهای تکنیکال بزرگی خواهید داشت که لوازم زیادی را در خود جای دهد. همچنین ممکن است در کنار چنین کولههایی نیازمند یک کیف کوچک کمری برای اقلام ضروری هم باشید. بنابراین فرایند انتخاب کیف به خودی خود یک مرحله مهم است.
تفاوت کیف های مخصوص طبیعت گردی
با توجه به مواردی که گفته شد، بین کوله پشتی مناسب طبیعت گردی با یک کیف معمولی رودوشی تفاوتهایی وجود دارد. کولههای بسیار بزرگ برای سفرهای چندین روزه و دور از شهر که نیازمند انواع و اقسام وسایل اقامت هستید مناسبند. کولههای متوسط و کوچک را باید در طبیعتگردیهایی که پیادهروی بیشتری دارد به کار ببرید. کیف کمری طبیعت گردی معمولاً به تنهایی استفاده نمیشود و در کنار استفاده از کولهپشتی، به منظور حمل تلفن همراه، نقشه تاشو، چراغ قوه کوچک، وسایل دفاعی ضروری نظیر یک چاقوی دستی و… کاربرد دارد. در مجموع، این کوله و کیفها از نظر اندازه و گنجایش حداکثری، شکل ظاهری، نحوه حمل، قابلیتها و امکانات جانبی برای حمل برخی لوازم تخصصی و… با یکدیگر فرق دارند.
کوله گردی چیست؟
اگر بخواهیم بر اساس کوله گردی در ایران یا اصول رایج در کولهگردیهای بین المللی صحبت کنیم، باید بگوییم بک پکینگ یا کوله پشتی گردی نوعی سفر غالباً برنامهریزینشده به دل طبیعت است که تمام وسایل مورد نیازش از ابتدا تا انتهای مسافرت در همان کوله جابجا میگردد. این سفر از نظر انتخاب مقصد و مدت اقامت در هر یک از مقاصد کاملاً انعطافپذیر است و حتی میتوان در طول مسیر، مقصدهای جدیدی انتخاب کرد و مسیر متفاوتی را در پیش گرفت. کولهگردها اغلب تنها سفر میکنند، اما گاهی نیز ممکن است به صورت گروهی دل به ماجراجویی بزنند. همچنین در بسیاری از اوقات، مناطق شهری و روستایی هم جزو مقاصد آنها قرار میگیرد و یک جهانگردی چندماهه یا حتی چندساله را رقم میزند!
کوله گردی در جهان
تازهواردها معمولاً تلاش میکنند با یک گروه کوله گردی آشنا شوند تا نخستین تجربه خود از چنین سفری را با همراهی افراد خبرهتر پشت سر بگذارند. این موضوع در کولهگردیهای جهانی اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا فرد قرار است به کشورهای ناشناختهای سر بزند که عدم آشنایی با جغرافیا، فرهنگ، قوانین و خطرات محیطی آن مکانها میتواند برای یک کولهگرد تنها بسیار دردسرساز باشد. بااینحال در دهههای اخیر استقبال زیادی از این سفر کمهزینه و هیجانانگیز رخ داده و فرهنگسازی خوبی نیز درباره بکپکرها صورت گرفته است. بنابراین اگر چارهای جز یک سفر انفرادی نداشتید، تجربیات افراد باسابقهتر را مرور کنید و ضمن در نظر گرفتن تمام نکات ضروری، دل به سفر بزنید. اما اصلیترین رازهای بکپکینگ چیست؟
رازهای یک بک پکینگ حرفه ای
هیجان خرید یک کوله پشتی طبیعت گردی و وسایل ریز و درشتی که قرار است درون آن قرار گیرد تا شما را در طول سفر پرماجرایتان همراهی کند، حس لذتبخش و متفاوتی دارد. حتماً شما هم در آغاز کار، پس از یک بررسی چند هفتهای و پرسوجو از افراد گوناگون به برنامهریزی مشخصی میرسید و فهرست لوازم ضروری خود را نیز آماده میکنید. مثلاً تصمیم میگیرید یک کوله طبیعت گردی کوچک با لیستی از تجهیزات اسکان انفرادی تهیه کنید و آنها را براساس اولویت مشخص نمایید. اما آیا همه اقدامات اساسی پیش از سفر به همین ختم میشود؟ چه نکات دیگری را باید در نظر گرفت که سفر طبیعتگردی یا جهانگردی به بهترین شکل ممکن پیش رود؟ در ادامه ۱۰ راز مهم این آمادهسازی را مرور میکنیم.
یک فهرست بهینه تهیه کنید
با توجه به نیاز افراد، بهترین کوله پشتی طبیعت گردی برای هر فرد نیز متفاوت است. اگر سفر شما بیشتر در مناطق شهری انجام میگیرد و قصد دارید در اقامتگاههای موجود اتراق کنید، دیگر نیازی به حمل چادر مسافرتی ندارید و از سایز کوله مورد نیازتان اندکی کم میشود. اما برای اسکان در طبیعت لازم است ابتدا جنس و حجم اتاقک اقامتتان را مشخص نمایید. اگر یک سفرنامه کوله گردی از بکپکرهای حرفهای را خوانده باشید، حتماً به فهرستی از وسایل ضروری و همیشگی آنها برمیخورید که میتواند کمککننده باشد. در مجموع باید مشخص کنید که طبق مقصدهای مدنظرتان آیا به وسایلی همچون کپسول گاز و اجاق سیار، انواع ظروف، تجهیزات و مواد گرمایشی، دستگاههای دیجیتال و الکترونیک و… نیاز دارید یا نه؟
با کوله های مناسب آشنا شوید
اگر تجربه شرکت در تور کوله گردی را داشته باشید انواع کولهها و کیفهای بکپکرها را دیدهاید. در صورتی که پیش از سفر ندانید چه گزینههایی برای انتخاب بهترین مدل کوله طبیعت گردی در اختیارتان است، نمیتوانید نمونه مناسب را بخرید. یک کوله خوب باید علاوه بر وزن سبک و ارگونومی استاندارد، دارای سایز یا اندازه مناسب و ظرفیت بیشینه باشد. برخی افراد بدون در نظر گرفتن اینکه بک پک چیست و چه اصولی دارد، کولهای میخرند که بیشتر شبیه چمدانهای مسافرتی با قطار و هواپیما است! لازم به ذکر است که حتی کولههای کوهنوری یا دوچرخهسواری هم نمیتوانند لزوماً برای سفر طبیعت پیمایی شما مناسب باشند و باید به سراغ محصولی اختصاصی برای سفر مورد نظر خود بروید.
کوله ای متناسب با اندامتان بخرید
همانطور که اشاره شد، یک بک پکر باید با فیزیک بدن خود آشنا باشد و محصولی ارگونومیک بخرد. کولههای طبیعتگردی استاندارد در واقع براساس وزن و قد فرد، جنسیت (زن یا مرد بودن)، لاغری یا چاقی، ارتفاع کوتاه یا بلند نیمتنه، استخوانبندی ظریف یا درشت، گودی کمر، وضعیت باسن و شانهها و… طراحی و ساخته میشوند. اگر از بک پکرهای ایرانی یا طبیعتگردهای خارجی بپرسید ممکن است بتوانند در زمینه انتخاب بهترین نوع کوله براساس وضعیت جسمانیتان به شما کمک کنند. در نظر داشته باشید که کوله مذکور قرار است ساعتها، روزها یا هفتهها بر دوش شما حمل شود و باید به حدی باکیفیت و استاندارد باشد که پس از سفر، مشکلاتی نظیر آسیبهای عضلانی و مشکلات ستون فقرات را برایتان ایجاد نکند.
به ظاهر کوله پشتی توجه کنید
از ویژگیهای اصلی تمایز در میان انواع کوله پشتی طبیعت گردی وضعیت ظاهری آنهاست. اگر در نگاه اول یک کیسه بزرگ را میبینید که هیچ جیب و محفظهای ندارد، نمیتوانید آن را برای بکپکینگ به کار ببرید. لازم است کوله دلخواه شما دستکم یک محفظه بزرگ و اصلی با چند جیب خارجی داشته باشد تا ضمن کمک به طبقهبندی و منظمسازی وسایل، دسترسی شما به آنها را آسانتر کند. از طرفی بهتر است کوله پشتی مناسب طبیعت گردی دارای رنگ و نقش مناسب باشد تا نهتنها در طبیعت به سادگی گم نشود، بلکه موجب جلب توجه بیشازحد حیوانات وحشی نیز نگردد. مثلاً شاید کوله پشتی لجنی برای محیطی مناسب بوده و برای محیط دیگری مناسب نباشد که باید به دقت مورد توجه قرار گیرد.
از هیچهایک کمک بگیرید
اگر ندانید هیچهایک چیست شاید هیچگاه نتوانید از پتانسیل بینظیر آن استفادهکنید! وقتی یک کوله پشتی طبیعت گردی را بر شانه انداخته و کنار جاده ایستادهاید، کافی است انگشت شست خود را (مشابه علامت لایک یا تأیید) بالا بیاورید. در اغلب کشورهای دنیا این نماد را میشناسند و میدانند شما درخواست سوار شدن رایگان بر وسایل نقلیه مردم جهت رفتن به شهر یا روستای بعدی را دارید. در واقع فرقی نمیکند یک کوله طبیعت گردی کوچک بر دوش داشته باشید یا حجم زیادی از وسایل؛ اگر درخواست هیچهایک بدهید معمولاً یک راننده خوشمشرب پیدا میشود که شما را تا جایی که مسیرش اجازه میدهد رایگان به همراه ببرد و در طول همسفری نیز گپ و گفتی دوستانه درباره مبدأ و مقصدتان داشته باشد.
کفش مناسب بخرید
نکته مهم دیگری که در کنار انتخاب بهترین کوله پشتی طبیعت گردی باید مورد توجه قرار گیرد، انتخاب کفشی مناسب است. شاید از خود بپرسید کفش بک پکینگ چیست و چه تفاوتی با کفشهای معمولی دارد. باید گفت معمولاً مدل خاصی تحت عنوان کفش و چکمه بک پکینگ در بازار یافت نمیشود، اما در صورت آشنایی با ویژگیهای یک کفش خوب میتوانید مناسبترین مدل آن را پیدا کنید. در واقع در کنار انتخاب کیف کمری طبیعت گردی یا اقلام جانبی همچون کلاه حصیری و عینک آفتابی، یک کفش پیادهروی مرغوب موجب سهولت تردد شما میشود. بهتر است دستکم یک جفت کفش اضافه نیز داشته باشید و کولهای بخرید که شامل جیب مخصوص و مجزایی جهت نگهداری آن باشد.
مقصد را مشخص کنید
اکنون که متوجه شدید کوله گردی چیست و لوازم اولیه مورد نیاز برای آن کدام است، باید مقصد سفر خود را هم تعیین نمایید. مسیر و مقصدی را انتخاب کنید که با تواناییهای پیادهروی و طبیعتپیمایی شما متناسب باشد. لازم است ارزیابی کنید که توان جسمی شما در مواجهه با عوامل محیطی خارجی نظیر دمای فصلی، ناهمواری مسیر و شرایط آب و هوایی چگونه است. کوله گردی در ایران هم به همان اندازه چالشبرانگیز است که کولهپشتگردی در جهان میتواند مخاطرهآمیز باشد. بنابراین حتی در سفر به استانهای دیگر نیز لازم است با جزئیات هر منطقه آشنا باشید یا دستکم راهنمای مناسبی (از قبیل یک دفترچه عمومی جامع یا یک فرد راهنمای محلی) به همراه ببرید تا خطر حوادث غیرمنتظره را به حداقل برسانید.
جزئیات سفر را در نظر بگیرید
فرقی نمیکند قصد کوله گردی در جهان را داشته باشید یا یک کولهپشتیگردی کوتاه در مناطق اطراف محل زندگی خود؛ در هر حال میبایست به جزئیات سفر توجه کنید. به عنوان مثال برای افراد مبتدی بهتر است مدتزمان پیادهروی روزانه را کوتاهتر در نظر بگیرند تا دچار خستگی مفرط یا کشیدگی عضلانی نشوند. اگر با یک گروه کوله گردی به سفر نمیروید، خودتان نقشههای آب و هوایی را مطالعه کنید و گزارشهای منطقه را بهطور آنلاین دنبال نمایید. لازم است قبل از آغاز سفر، مکانهای دسترسی به آب آشامیدنی و نقاط مناسب جهت کمپینگ را شناسایی کرده و با خطرات احتمالی آتشسوزی در نواحی گوناگون آشنا شوید. ضمناً میتوانید در طول مسیر از راهنماییهای محیطبانها یا افراد بومی کمک بگیرید.
غذای کافی بردارید
یکی از جذابترین بخشهای سفرنامه کوله گردی مربوط به خاطرات تهیه انواع غذاهای ساده و مقوی میباشد که میتواند تجربه متفاوتی در مقایسه با زندگی شهری را برای شما ایجاد کند. لازم است بدانید که پیادهروی در طبیعت به سرعت انرژی شما را کاهش میدهد و باید هر ۶۰ تا ۹۰ دقیقه یکبار یک میانوعده مناسب بخورید. معمولاً در سفر با تور کوله گردی این برنامهریزی از طرف لیدرها برای تمام اعضا انجام میگیرد؛ اما در سفرهای فردی خوب است خوراکیهای خشک و سبک مانند آجیل، میوه خشک، ساندویچ سرد و… به همراه داشته باشید. از طرفی میبایست از پرخوری و مصرف وعدههای غذایی سنگین پیش از هر بار پیادهروی بپرهیزد، زیرا موجب کندی حرکت و مشکلات گوارشی نظیر معدهدرد میشود.
داروهای لازم را با خود ببرید
هنگامی که وسایل ضروری را درون کوله پشتی طبیعت گردی میچینید، لازم است جعبه کمکهای اولیه را در محلی با دسترسی سریع و آسان بگذارید. اگر داروی خاصی مصرف میکنید حتماً مقدار کافی از آن را با خود به همراه داشته باشید و یک ساعت را روی زنگ بگذارید تا سر وقت مصرف کنید. در صورتی که با یک کوله طبیعت گردی کوچک به مسافرت میروید، بردن همان داروهای اصلی و اقلامی نظیر بتادین، چسب زخم، گاز استریل و… کافی است. اما اگر فضای بیشتری درون کولهتان در اختیار دارید، مقداری داروی گوارشی، ضد حساسیت و… هم به همراه داشته ببرید. توجه کنید که اگر داروهایتان در دمای خاصی خراب میشود یا به رطوبت حساس است، شرایط نگهداری آنها را رعایت کنید تا فاسد نشوند.
بهترین خوراکی ها برای کوله پشتی گردی چیست؟
به همراه بردن بهترین کوله پشتی طبیعت گردی نیازمند همراه داشتن بهترین لوازم و خوراکیها نیز هست. البته قرار نیست منوی غذای شما در طبیعت، همچون لیست یک رستوران لاکچری و بزرگ باشد! بلکه همانطور که اشاره شد، بسیاری از خوراکیهای سبک و خشک با ماندگاری بالا و فسادپذیری کم را میتوان به سفر برد و رژیم غذایی سالمی را برنامهریزی کرد. شاید آنهایی که نمیدانند بک پک چیست تصور کنند بکپکرها فقط بسکوییت و نان تست به سفر میبرند؛ اما شما میتوانید خوراکیهای زیر را درون کولههای طبیعتگردیتان به همراه داشته باشید:
- رشته فرنگی، بلغور جو دوسر و ماکارونی جعبهای
- مغز گردو و مغز بادام به همراه لبنیات خشک
- کره بادام زمینی و شکلات مغزدار
- میوههای کوچک و غیرآبکی
- روغن زیتون
- انواع نان
لوازم ضروری برای کوله پشتی بک پکینگ
لازم است که به عنوان یک بک پکر تفاوت بین اقلام انتخابی و اقلام ضروری را بدانید. قبلاً گفته شد که میتوانید یک فهرست از لوازم مختلف تنظیم کنید و آنها را اولویتبندی نمایید تا صرفاً وسایل با اولویت بالا را خریداری کنید. اما به همراه داشتن برخی تجهیزات تقریباً برای تمام کولهگردها (چه در طبیعت یا شهرها و چه بک پکرهای ایرانی یا بکپکرهای غیرایرانی) واجب است. به عنوان مثال شما باید یک یا چند دست لباس مناسب برای روز و شب متناسب با آب و هوای مقصد به همراه ببرید. لازم است کیفی مجزا یا یک جیب داخلی امن در کوله خود برای نگهداری اسناد و مدارک ضروری همچون کارت شناسایی داشته باشید. تجهیزات خواب، لوازم بهداشتی و ظروف غذا از دیگر امکانات لازم در چنین سفری هستند.
تجهیزات نظافت و شست و شو
ممکن است حین خرید و انتخاب انواع کوله پشتی طبیعت گردی با مدلهایی مواجه شده باشید که قابلیت حمل چادرهای تاشوی کوچک را دارند. این چادرها مخصوص اسکان و استراحت نیستند، بلکه به عنوان حمام و توالت در طبیعت به کار میروند. اگر با گروهی از افراد به سفر میروید بهتر است مدلی از کوله پشتی مناسب طبیعت گردی را بخرید که امکان حمل چنین چادرهایی را داشته باشد. همچنین لازم است در سفر به مناطق طبیعی و فاقد امکانات بهداشتی، یک کیت توالت اختصاصی را با خود به همراه ببرید. این کیف شامل دستمال توالت، ضدعفونی کننده دست، کیسه پلاستیکی جداگانه برای جمع کردن دستمال استفادهشده، بیلچه کوچک و… است. همچنین برای استحمام لازم است شامپو و صابون بستهبندیشده کوچک به همراه داشته باشید.
این اشتباهات را مرتکب نشوید!
آغاز بک بکینگ فقط با یک کیف کمری طبیعت گردی اشتباه است و باید کیف و کولهای با گنجایش کافی انتخاب شود. بااینحال اگر وسایل غیرضروری و بیش از حد نیاز بردارید، به احتمال زیاد به دردسر میافتید. تجهیزات خود را برای اولین بار در طول سفر امتحان نکنید، بلکه میبایست قبل از آغاز سفر از سلامت و عملکرد آنها مطمئن شده باشید. اگر هنوز نمیدانید کوله گردی چیست و چگونه باید یک برنامه سفر ایمن تنظیم کرد، از افراد باتجربه کمک بگیرید و بدون برنامهریزی به دل طبیعت نزنید. تجهیزات لازم برای محافظت از خوراکیها را فراموش نکنید. این تجهیزات میتواند شامل کیسه فریزر کافی، خنککنندههای سیار نظیر کلمن یا یخچال کوچک شارژی، سفرههای پارچهای تمیز و… باشد.
چگونه از خطرات پیشگیری کنیم؟
هر چقدر هم کوله پشتی طبیعت گردی شما مجهز باشد، همچنان احتمال بروز برخی خطرات وجود دارد. تا حد امکان طبیعتهای دوردست را به تنهایی نروید. در مناطقی نظیر جنگل و کوهستان از نزدیکی جادهها حرکت کنید. قبل از سفر به یکی از نزدیکان خود بگویید که برای چه مدتی و به کجا میروید و در چه زمانهایی میتوانید با او در تماس باشید. مراقبت از کوله طبیعت گردی کوچک راحت است، اما در نگهداری از کولههای بزرگ باید بیشتر دقت کنید. به هیچ عنوان از گیاهان ناشناس در طبیعت، آن هم بدون شستن، مصرف نکنید و از سالم بودن آب آشامیدنی خود مطمئن شوید. راهکارهای مواجهه با حیوانات وحشی منطقه مقصد (در صورت مواجهه احتمالی) را بیاموزید و آنها را تکرار و تمرین کنید.
اصول پیاده روی با کوله های طبیعت گردی
در کنار اینکه بهترین کوله پشتی طبیعت گردی را انتخاب میکنید، لازم است با اصول پیادهروی در طبیعت هم آشنا شوید. پاهای شما ستونهای اصلی حرکتتان در طبیعت هستند و اگر آسیب ببینند رسماً سفرتان مختل میشود! کفش و تجهیزات خوب بخشی از سفر است و در کنار آن باید آمادگی بدنی مناسب داشته باشید. اگر عادت به پیادهروی ندارید، حتماً مدتی قبل از سفر پیادهروی روزمره را آغاز کنید. لازم به ذکر است که در این خصوص، کوله گردی در ایران تفاوتی با کولهپشتگردی دور دنیا ندارد و در هر حال آمادگیهای جسمانی لازم است.
تور کوله گردی
نمونههای زیادی از سایت طبیعت گردی وجود دارد که سفرهای متنوعی از کوله گردی در جهان و کولهپشتگردی در ایران را تدارک میبینند. شما میتوانید با سر زدن به این مجموعهها با یک گروه کوله گردی خوب آشنا شوید و اولین تجربه کولهگردیتان را آغاز کنید. پیش از سفر بهتر است در مورد تجهیزات لازم و ضروری مشورت بگیرید و یک کوله مناسب ببندید. توجه کنید که انتخاب بهترین و مناسبترین کیف یا کوله پشتی بخشی از تأمین سهولت و امنیت سفر شماست که نباید نادیده گرفته شود. در این صورت میتوانید تجربه لذتبخشی را پشت سر بگذارید و حتی خاطرات آن را در سفرنامه کوله گردی خود بنویسید!
سخن پایانی
در این مطلب پیرامون این موضوع که بک پک چیست و همچنین بک پکر به چه کسی گفته میشود صحبت شد. همانطور که از نامش پیداست، در بکپکینگ یا کولهپشتگردی، کوله پشتی جزء اصلی سفر است و به همین دلیل باید در حین انتخاب و خرید آن دقت کافی به خرج داده شود. اگر مروری بر تجربیات بک پکرهای ایرانی و غیرایرانی داشته باشید، با ضروریات چنین سفری بیشتر آشنا خواهید شد و میتوانید برنامهریزی بهتری را در پیش بگیرید.
برای دیدن و خرید انواع کوله پشتی با ظرفیت های گوناگون و برندهای مختلف از این لینک استفاده کنید:
اولین دیدگاه را ثبت کنید