20 ترفند کاربردی برای چیدن وسایل در چمدان کوچک مسافرتی
آنچه در این مقاله می خوانید...
Toggle20 ترفند کاربردی برای چیدن وسایل در چمدان کوچک مسافرتی
دغدغههای خرید بلیط و رزرو هتل یک طرف، چالشهای بستن چمدان هم یک طرف! اگر مجبور باشید به جای خودروی شخصی با وسایل نقلیه عمومی به ویژه هواپیما و محدودیتهای بار آن مسافرت کنید، حتی چیدن وسایل درون چمدان هم نیاز به مدیریت خواهد داشت. از انتخاب اندازه و وزن چمدانتان گرفته تا ترفندهای بستن چمدان و تهیه فهرستی از لوازم ضروری، همه و همه باید به دقت انجام گیرد. یک چیدمان خوب نهتنها حجم بیشتری از وسایل را درون ساک یا کیف مسافرتیتان جای میدهد، بلکه خطر گم شدن آنها را هم کم میکند. بنابراین اگر برای شما هم سوال است که چطور وسایل سفر را در یک چمدان کوچک جا دهیم؟ با این مطلب از کیفچه همراه باشید.
برای دیدن و خرید انواع چمدان با ظرفیت های گوناگون و برندهای مختلف از این لینک استفاده کنید:
مراحل بستن یک چمدان برای مسافرت
به طور کلی چهار مرحله مهم جهت بستن چمدان برای سفر وجود دارد که شامل انتخاب چمدان مناسب، آگاهی از محدودیت بار آژانس هواپیمایی، تهیه لیست وسایل و در نهایت ترتیب چیدن لوازم درون آن است. هر کدام از این مراحل نیز شامل چند تکنیک و ترفند است که به کمک آنها میتوان ضمن برداشتن هر نوع وسیله کاربردی برای سفر، آنها را با نظم و چیدمان اصولی در کنار هم جای داد و دسترسی آسانی را برای هر یک از لوازم فراهم کرد. در ادامه 20 مورد از راهکارهای این مراحل برای آمادهسازی چمدانهای سفری –مخصوصاً چمدانهای کوچک– معرفی میشود.
1. انتخاب اندازه چمدان
مهمترین عاملی که روی چیدن چمدان برای مسافرت اثر میگذارد اندازه آن است. سایز یک چمدان را میتوان در سه گروه کوچک، متوسط و بزرگ جای داد. چمدانهایی با ابعاد کوچک برای سفرهای یک نفره یا سفرهای دو نفره کوتاهمدت مناسبند و بهترین مدل برای داخل کابین هواپیما میباشند. برای یک سفر دو تا چهار روزه بهتر است از چمدانهای متوسط به منظور بستن وسایل شخصی در کنار حمل سوغاتی استفاده کرد. برای سفرهای یک هفتهای یا بیشتر و نیز مسافرتهای خانوادگی میتوان چمدانهای بزرگ با قابلیت افزایش حجم را خرید و حین سفر به قسمت بار هواپیما تحویل داد.
2. انتخاب وزن چمدان
شاید با مشاهده عکس بستن چمدان برای سفر متوجه وزن خود چمدان و لوازم آن نشوید و تصور کنید هیچ محدودیتی در انتخاب وزن وجود ندارد. اما باید بدانید که حتی میزان سبکی و سنگینی چمدان هم روی نوع و تعداد وسایلی که میتوانید درون آن بچینید اثر میگذارد. لازم به ذکر است که چمدانهای کوچک حدود 10 کیلوگرم، متوسط حدود 20 کیلوگرم و چمدانهای بزرگ حدود 30 کیلوگرم وسیله را در خود جای میدهند. بنابراین برای چیدمان چمدان مسافرت باید مدلی را بخرید که وزن خود محصول ضمن جمع بسته شدن با وزن وسایل، بیش از محدوده مجاز و مد نظرتان نشود.
3. انتخاب جنس چمدان
حتی جنس چمدان هم روی نحوه چیدمان چمدان مسافرتی تأثیرگذار است. چمدانها از نظر جنس بدنه به دو دسته هارد کیس یا سخت بدنه و سافت کیس یا نرم بدنه تقسیم میشوند. اگر چمدانی سختبدنه مانند فایبرگلاس یا آلومینیوم و ABS بخرید، نمیتوانید حتی ذرهای بیشتر از گنجایش چمدان در آن چیزی قرار دهید؛ در عوض ایمنی وسایلتان در برابر ضربه و آسیب بیشتر خواهد بود. اما اگر جنسی نرم مانند برزنت و پلی استر را انتخاب کنید، امکان افزایش ظرفیت جزئی برای قرار دادن لوازم کوچک در گوشه و کنار یا افزودن چند دست لباس بیشتر به چمدان را خواهید داشت.
4. انتخاب نوع حمل چمدان
شاید عجیب به نظر برسد اما پیش از چیدن چمدان مسافرت میبایست نوع حمل آن مشخص شود. بیشتر چمدانهای کوچک و بزرگ مسافرتی چرخ دار هستند و میتوان آنها را به صورت کج یا ایستاده روی زمین کشید و جابجا کرد. اما برخی مدلهای کوچک فقط امکان حمل دستی یا رودوشی را دارند و جابجایی سیار آنها ممکن نیست. بنابراین در چیدمان این مدلها نباید وسایل شکستنی را در قسمت زیرین بگذارید. همچنین برای قرار دادن ظروف مایعات (از مواد غذایی گرفته تا مواد آرایشی و بهداشتی) در مدلهای چرخدار میبایست از عدم ریخته شدن آنها حین کج شدن چمدان مطمئن شوید.
5. تعیین محدودیت بار هواپیما
مورد مهم دیگر در بستن چمدان توجه به وزن بار مجاز برای سوار شدن به وسایل نقلیه عمومی است. شاید قوانین سختگیرانه در سوار شدن به اتوبوس و قطار و کشتی کمتر باشد، اما برای استفاده از حمل و نقل هوایی حتی چند گرم بار اضافهتر هم میتواند دردسرساز شود. بنابراین پیش از سفر درخصوص حداکثر وزن بار کابین از آژانس هواپیمایی خود سوال کنید تا وزن چمدان و وسایلش را براساس آن انتخاب نمایید. محدودیت بار، نیاز شما به استفاده از ترفندهای بستن چمدان برای مدیریت وزن را بیشتر میکند؛ اما باعث میشود از حمل وسایل غیرضروری خودداری نمایید.
6. تعیین وسایل ممنوعه هواپیما
ایرلاینها در کنار اعمال محدودیت وزن بار به منظور چیدن چمدان برای سفر معمولاً لیست بلندبالایی از وسایل ممنوعه را هم به مسافران خود اعلام میکنند. آشنایی با این لوازم غیرمجاز نیز ضرورت دارد تا از چیدنشان در چمدانتان خودداری کنید. این وسایل بیشتر شامل انواع اسلحه و تجهیزات خطرناک یا تیز و برّنده، مواد سمی یا آتشزا، برخی خوراکیهای فاسدشدنی، بسیاری از داروها و… است. به طور ویژه اگر قرار است سفر خارجی داشته باشید، در مورد وسایل مجاز و غیرمجاز ایرلاین کشور مبدأ و مقصد اطلاعات کافی کسب کنید و سپس چمدانتان را براساس آن ببندید.
7. تهیه فهرست وسایل
اکنون این سوال پیش میآید که چه لوازمی باید انتخاب کنیم و چطور وسایل سفر را در یک چمدان کوچک جا دهیم؟ انتخاب لوازم به عواملی مانند محل اقامت در مقصد (هتل یا طبیعت)، مدت زمان سفر(یک روزه یا چند روزه)، هدف سفر (کاری یا تفریحی) و… بستگی دارد. بااینحال مهمترین اقلامی که تقریباً در هر نوع سفری به آنها نیاز میشود عبارتند از:
- چند دست لباس شامل لباس راحتی و لباس بیرون
- وسایل شخصی اعم از شانه، حوله، عینک و…
- تجهیزات الکتریکی مانند تلفن همراه و شارژر یا پاور بانک
- ظرف یا بسته پلاستیکی شامل برخی خوراکیهای خشک و تنقلات
- اسناد و مدارک هویتی و انواع بلیت سفر
8. اولویت بندی وسایل
پس از تهیه لیست لوازم، برای چیدن چمدان مسافرتی باید نسبت به اولویتبندی آنها اقدام کنید. گاهی متوجه میشوید فهرستی که انتخاب کردهاید از نظر حجم یا وزن بسیار بیشتر از ظرفیت چمدان شماست و باید برخی اقلام کنار گذاشته شود. بدین منظور میتوانید لباسها را بر حسب ضرورت دستهبندی کرده و چند دست از آنها را کنار بگذارید. یا در صورت اقامت در هتل، از بردن صابون و شامپو و وسایل مشابه خودداری کنید. همچنین جهت بستن چمدان برای سفر خوب است که فقط خوراکیهای مورد نیاز برای طول مسیر را بردارید و در مقصد از فروشگاههای همانجا خرید کنید.
9. ترتیب چیدن وسایل
با تعیین اولویت لوازم سفر، چیدن چمدان برای مسافرت به آخرین مرحله خود میرسد. در اینجا تنها لازم است وسایل خود را از نظر ویژگیهایی مانند وزن، اندازه، شکستنی بودن یا نبودن، قابلیت تا شدن، داشتن فضاهای خالی برای پر کردن با دیگر خرد و ریزها و… دستهبندی کنید و سپس آنها را به ترتیب در محفظهها و جیبهای مختلف بچینید. بدین منظور، لوازم سنگین را در بخش انتهایی و کنار چرخها و وسایل سبک را روی آنها بگذارید. همچنین لوازمی را که تا مقصد نیاز ندارید در جیبهای زیرین و وسایل دم دستی را در جیبهای بالاتر قرار دهید.
10. نحوه چیدمان لباس ها
اگر در سایتهای مختلف عکس بستن چمدان برای سفر را دیده باشید، متوجه نوع خاص چیدمان لباسها شدهاید. برای چیدن هر تعداد لباس الگوهای متنوعی وجود دارد. بهتر است فقط لباسهای سبک و نازک بردارید و لباسهای سنگینتر را حین سفر بپوشید یا در کیسههای دستی حمل کنید. خوب است که پوشاک مربوط به چمدان به صورت رولی و لولهشده در کنار هم چیده شوند تا دسترسی به آنها آسانتر باشد؛ اما اگر محدودیت زیادی در فضای چمدان دارید آنها را تا کنید و روی هم بچینید. استفاده از تقسیمکننده فضا هم به نظم بیشتر لباسها کمک میکند.
11. نحوه چیدن کفش و دمپایی
دغدغه دیگری که چیدمان چمدان مسافرت به همراه دارد، نحوه قرار دادن کفش و دمپایی در آن است. تا حد امکان کفش اضافه برندارید؛ اما در صورت لزوم، کفشها را درون کیسه مخصوصی قرار داده و سپس بر روی لباسها بچینید. اگر کفش و دمپاییهای شما حجیم یا دارای بدنه حساس به فشرده شدن هستند، توصیه میشود فضای خالی آنها را با جورابهای رولشده پر کنید. بدین ترتیب ضمن استفاده بهینه از فضاها در بستن چمدان میتوانید از تغییر شکل و له شدن کفشهایتان هم پیشگیری کرده و ظاهر آنها ثابت و سالم نگه دارید.
12. نحوه چیدمان ظروف
این نکته از ترفندهای بستن چمدان را تقریباً تمام افراد میدانند که ظروف یا سایر لوازم شکستنی را میبایست بین لباسها قرار داد یا آنها را با حوله و دیگر پارچههای ضخیم پوشاند. البته بهتر است ابتدا ظرف یا وسیله شکستنی را درون یک کیسه پلاستیکی بپیچید و سپس بین پوشاک بگذارید. در صورتی که ظرف شما فضای قابل توجهی در درون خود دارد، آن را با خوراکیهای بستهبندیشده یا هر نوع وسیله خرد و ریز دیگری پر کنید. اشیای غیرحساس مانند ظرفهای فلزی را میتوان با لوازم گوناگون پر کرد و در قسمت زیرین چمدان در کنار چرخها قرار داد.
13. چیدن وسایل بهداشتی و آرایشی
بسیاری از افراد نهتنها میپرسند چطور وسایل سفر را در یک چمدان کوچک جا دهیم؟ بلکه میگویند چگونه اقلام بهداشتی و آرایشی را بدون هرگونه مشکل در میان دیگر وسایل بگذاریم؟ علت این دغدغه دو مسئله است؛ یکی احتمال نشت مواد به وسایل دیگر و آلوده کردن آنها، و دیگری بو گرفتن سایر لوازم از محصولات آرایشی و بهداشتی. برای رفع این مشکل، انواع عطر و کرم و شامپو را داخل ظروف دربسته کوچک و محکم ببندید و پس از قرار دادن در مشماهای ضخیم، روی لباسها بگذارید. همچنین ترجیحاً اقلامی با بوی تند نظیر صابون را به سفر نبرید و در مقصد تهیه کنید.
14. چیدن وسایل شخصی
مرحله بعدی در چیدن چمدان مسافرت انتخاب جای مناسبی برای وسایل شخصی است. به احتمال زیاد در طول مسیر به برس و شانه یا موچین و حوله نیازی پیدا نمیکنید، پس آنها را بین دیگر وسایل بگذارید. اگر لوازمی مانند عینک، اسپری تنفسی، کرم و لوسیون نرمکننده یا ضد آفتاب، ماسک، دستمال و… نیاز دارید، بهتر است تمام آنها در کیفهای دوشی یا دستی بگذارید و از انتقالشان به چمدان خودداری کنید؛ زیرا آنچه در نحوه چیدمان چمدان مسافرتی اهمیت دارد این است که ضروریترین وسایل، در دسترسترین وسایل باشند و به سرعت مورد استفاده قرار گیرند.
15. چیدمان وسایل الکترونیکی
توجه به محل قرارگیری وسایل الکترونیک در چیدن چمدان برای سفر بسیار مهم است. این وسایل بیشتر شامل موبایل و لوازم جانبی آن مانند هندزفری یا هدفون، پاوربانک و شارژر، انواع کابل، مودم و… است؛ اما برخی افراد بسته به هدف و مدت سفر خود (نظیر سفرهای اداری و کاری) مجبورند لپ تاپ و تبلت نیز به همراه ببرند. توجه کنید که حمل تمام این تجهیزات نیاز به محفظههای مخصوص دارد. بنابراین اگر چمدانتان فاقد جیب ضد ضربه و اختصاصی است، لپتاپ و دیگر تجهیزات برقی را درون کیف مخصوصشان بگذارید و به صورت جداگانه یا در محفظه بزرگ و اصلی چمدان حمل کنید.
16. جاسازی وسایل گران قیمت
اهمیت توجه به امنیت وسایل در حین چیدن چمدان مسافرتی بر کسی پوشیده نیست؛ برای همین باید تا جایی که میتوانید، وسایل گران قیمت را با خود به سفر نبرید و در صورت ضرورت، آنها را در مکانهای امن جاساز کنید. مثلاً بهتر است مقداری پول نقد در زیر وسایل داخلی چمدان برای مواقع اضطراری ذخیره کرده باشید و یا اشیای ارزشمند و قیمتی را درون یک جیب مخفی و پنهان نگهداری کنید. همچنین مدارکی را که در مسیر سفر به آنها نیاز ندارید اما مجبور به بردنشان هستید، در امنترین جای چمدان و زیر دیگر وسایل بگذارید.
17. چیدن خوراکی ها
بستهبندی انواع خوراکیها، بخش خوشمزهی بستن چمدان برای سفر است. همانطور که گفته شد بهتر است به جز مواد غذایی مورد نیاز برای طول سفر، تغذیه اضافهتری در چمدان نگذارید. این غذاها هم نباید آبکی یا بودار و همچنین حساس به گرما یا فاسد شدنی باشند. بنابراین پیش از چیدن چمدان برای مسافرت مقداری تنقلات و آجیل یا بسکویت و کیک نرم تهیه کنید و پس از قرار دادن در کیسههای پلاستیکی، بر روی دیگر وسایل بگذارید. همچنین میتوانید ساندویچ سرد یا میوه خشک و دیگر خوراکیهای مشابه را به همراه ببرید.
18. چیدن سوغاتی ها
این بخش از بستن چمدان در اصل برای مسیر بازگشت در نظر گرفته میشود. ممکن است شما بخواهید تعدادی سوغاتی برای خانواده و دوستان خود بخرید یا اصلا چند یادگاری کوچک در مقصد سفر برای خودتان به خانه بیاورید. بنابراین باید برای جا دادن آنها هم فضایی را در نظر گرفته باشید. از آنجایی که سوغاتیها در طول مسیر استفاده نمیشوند، آنها را بر حسب اندازه و حساسیتشان در زیر وسایل دیگر و درون جیبهای داخلی بگذارید. بهتر است پیش از حرکت، هر سوغات را در بستهبندی جداگانهای ببندید تا با وسایل شخصیتان در هم نشود.
19. پر کردن فضاهای خالی
از مهمترین و کاربردیترین ترفندهای بستن چمدان باید به اصل پر کردن فضاهای خالی اشاره کرد. قبلاً هم بیان شد که حتی فضای خالی داخل کفش یا ظرف میتواند محل خوبی برای جای دادن برخی اقلام ریز و درشت باشد. در کنار آن، گاهی میتوانید خوراکیهای سفت و کوچک یا بطریهای نهچندان بزرگ را بین لباسهای رولشده فشار دهید و بستههای دستمال یا حولههای نازک را در نواحی خالی میان جعبههای دیگر بگذارید. حتی برخی جیبهای کناری دارای فضاهای حجیمی برای لوازم دمدستی مانند بطری آب هستند که میتواند مفید باشد.
20. پر کردن جیب های بیرونی
با نگاهی به عکس بستن چمدان برای سفر خواهید دید که جیبهای بیرونی محل قرار دادن لوازم فوری و ضروری میباشند. به عنوان مثال، شما دائماً به کارت شناسایی یا گذرنامه خود نیاز خواهید داشت و اگر داروی خاصی مصرف میکنید باید هر چند ساعت یک بار به آن دسترسی داشته باشید. یک جیب بیرونی کمحجم میتواند برای حمل چنین وسایلی مورد استفاده قرار گیرد. این جیبها نهتنها امکان نگهداری بلیط و نقشه سفر را دارند، بلکه برای خوراکیهای کوچک، تلفن همراه و کابل شارژ یا یواسبی، چند دستمال نازک، کیف پول و کارت بانکی و… نیز مناسبند.
چطور وسایل سفر را در یک چمدان کوچک جا دهیم؟
با نکات ذکرشده برای چیدمان چمدان مسافرت میتوان فهمید که قرار دادن وسایل در چمدانهای کوچک دشوارتر است و به رعایت اصول بیشتری نیاز دارد. اگر یک چمدان از نوع کابینی یا خلبانی انتخاب کردهاید، ضمن توجه به کاتالوگ محصول از بروشورهای راهنمای آژانس هواپیماییتان هم کمک بگیرید تا با بهترین روش بستن آن چمدان آشنا شوید. اما اگر از چمدانهای متوسط یا بزرگ استفاده میکنید اولویت چیدمان لوازم را بر اساس وزن سنگین تا سبک و همچنین میزان نیاز به هر وسیله در طول سفر قرار دهید تا طبقهبندی بهتری را در چمدانتان داشته باشید.
تأثیر مقصد در بستن انواع چمدان های سفر
گفتیم که ویژگیهای مقصد هم در نحوه چیدمان چمدان مسافرتی مؤثر است. هنگامی که قرار است به یک محیط شهری با هتلها و مسافرخانههای متعدد بروید، میتوانید انواع مواد شوینده و تجهیزات خواب را خط بزنید و حتی خوراکیها و برخی لباسهای مورد نیاز را هم از مغازههای شهر مقصد خریداری کنید. اما اگر هدف سفرتان یک کمپ طبیعتگردی در فضایی دور از مناطق مسکونی است، نهتنها به شویندههای مختلف و کیسه خواب نیاز دارید بلکه ممکن است مجبور شوید بستههای غذایی فشرده برای چند روز اقامتتان را هم از مبدأ به همراه ببرید.
این وسایل را به سفر نبرید!
در کنار وسایل قابل حمل برای چیدن چمدان مسافرت باید به لوازم غیرضروری هم توجه داشته باشید. حتی کتابخوانترین افراد هم بیش از یک جلد کتاب را در طول سفری یکهفتهای نمیخوانند؛ پس یا حداکثر یک کتاب با خود ببرید و یا از نسخههای PDF استفاده کنید. بسیاری از وسایل ورزشی فقط فضای زیادی هنگام چیدن چمدان برای سفر اشغال میکنند و شاید حتی نیم ساعت هم از آنها در طول سفر استفاده نکنید. پس این لوازم را هم کنار بگذارید. برای بردن وسایل آرایشی و انواع اکسسوریها نیز خساست به خرج دهید و صرفاً چند قلم ضروری را به همراه ببرید.
دردسرهای بازرسی چمدان در فرودگاه
همیشه در زمان چیدن چمدان مسافرتی این نکته را گوشه ذهنتان داشته باشید که به هر دلیل ممکن است چمدان شما در طول سفر به ویژه در فرودگاه نیاز به بازرسی داشته باشد. به این ترتیب برای پیشگیری از به هم ریختگی و گم شدن وسایل، آنها را با حداکثر نظم ممکن در چمدان بچینید. مسلماً بستن یک چمدان بینظم پس از بازرسی بسیار وقتگیر خواهد بود! ضمناً وسایل شخصی و لباسهای خصوصی را در معرض دید نگذارید و در عوض مدارک شناسایی اصلی (مانند گذرنامه و کارت ملی یا…) را در فضایی قرار دهید که در صورت درخواست مأموران، فوراً به آن دسترسی پیدا کنید.
حفظ ایمنی در چیدن چمدان ها
لازم است که موقع بستن چمدان مطمئن شوید ایمنی تمام وسایل حفظ شده است. اگر از لوازم حساس به رطوبت استفاده میکنید، یک چمدان ضد آب بخرید یا دستکم از کاور و پوشش ضدآب بر روی چمدانتان در طول سفر استفاده کنید. قفل رمزدار یا سایر قفلهای سر زیپ و… را با دقت ببندید و جیبها و محفظهها را به طور کامل با زیپها بپوشانید. اگر چمدان شما ردیاب GPS دارد آن را فعال کنید تا در صورت دزدیده شدن در مسیر مسافرت امکان یافتن مجدد مکان آن را داشته باشید. تا حد امکان نیز چمدان خود را با احتیاط جابجایی کنید و مراقب ناهمواریهای مسیر باشید.
سخن پایانی
در این مقاله پیرامون ترفندهای بستن چمدان گفتوگو کردیم و به طور ویژه دانستیم که چطور وسایل سفر را در یک چمدان کوچک جا دهیم؟ گاهی مسافران برای سفر خود به ملزومات نامتعارفی نیاز پیدا میکنند که در این مقاله ذکر نشده و یا به مقصدهایی میروند که امکانات آن کاملاً با فضاهای شهری و طبیعی متفاوت است. در این صورت بدیهی است که باید الگوهای دقیقتری برای بستن و مرتب کردن چمدان انتخاب شود تا آن وسایل جدید و متفاوت نیز جایگاه مناسبی برای خود پیدا کنند. شما هم اگر تجربهای در این خصوص دارید میتوانید در بخش نظرات با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.
برای دیدن و خرید انواع چمدان با ظرفیت های گوناگون و برندهای مختلف از این لینک استفاده کنید:
اولین دیدگاه را ثبت کنید